SZC logo

Érdi Szakképzési Centrum

OM kód: 203036/002 | 2310 Szigetszentmiklós, Csonka János u. 5.

Intézmény logo

Érdi SZC Csonka János Műszaki Technikum

HírekKözérdekű adatok

Bemutatkozás

Kedves Látogatók!

Az Érdi Szakképzési Centrum Csonka János Műszaki Technikum Pest vármegye déli részén, a Csepel-szigeten, Szigetszentmiklóson található.

Iskolánk megközelítése a városon belül és a környező, főleg Csepel-szigeti településekről kiváló: az intézmény előtt áll meg a ráckevei hév, valamint 6 perc séta a Volán busz végállomása. A jogosítvánnyal rendelkező diákoknak – az iskola több évtizedes autószerelő és autójavító képzéséhez kapcsolódva – lehetőségük van saját parkolót használni.

Iskolánk arculata az utóbbi években markánsan megváltozott – örülnénk neki, ha ez a változás a tágabb közösség számára még látványosabb lenne!

Úgy gondoljuk, egy jó iskolának folyamatosan monitoroznia kell a változó munkaerő-piaci igényeket, így földrajzi helyzetünkből adódóan többek között a logisztika mellé tettük le a voksot. Már nemcsak autós szakmában „utazunk”: minden évben a gépjárműmechatronikai technikusi osztály mellett logisztikai technikusi és vállalkozási ügyviteli ügyintéző osztály is indul, amelybe nagyon sok kishölgy jelentkezik! Így a korábbi férfi túlsúly az osztályokban kiegyenlítettebbé vált, a fiatalemberek pedig örömmel és udvariasan fogadják a leendő szalagavatós táncpartnereket. Természetesen az iskola 70 éves hagyományaihoz híven megtartottuk a karosszérialakatos és a gépjármű mechatronikus szakirányt is. Az intézményben jól felszerelt műhely található, ahol nem csak elméleti, de gyakorlati tudást is szereznek diákjaink, valamint a digitalizáció hívó szavát követve digitális alkotólaborral is rendelkezünk (DKA) a robotikai kedvelőinek nagy örömére.

A szakmai képzés mellett természetesen kiemelt szerepet kapnak az érettségi tantárgyak, ezt a vizsgát diákjaink évről évre jobb eredménnyel abszolválják!

A kötelező feladatokon túl diákjaink közösségformáló programokon is részt vesznek, nemcsak iskolai, hanem országos szinten. Egyaránt fontosnak tartjuk a felzárkóztatást és a tehetséggondozást, teret adunk a kreativitásnak! Iskolánk nyitott a diákok kezdeményezéseire, akár a csengetési rendről, akár az udvar szépítéséről van szó. Oktatóink folyamatos párbeszédre törekednek, hogy a diákok érezzék: velük és értük dolgozunk! Az iskolában – más iskolákkal ellentétben – szükség szerinti gyakorisággal fegyelmi tárgyalásokra is sor kerül, és a másikat veszélyeztető, vagy viselkedésével bántó diákok eltanácsolásra kerülnek. A biztonság és megbízhatóság számunkra kiemelten fontos, hiszen a műhelyben valós eszközökkel dolgoznak a tanulók, valamint a mindennapokban is fontos az ide járók kényelme és biztonsága!

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy iskolánk ötvözze értékes, időtálló hagyományait, mely megalapításakor a járműgyártás és a repülőgépgyártás számára biztosította a jól képzett és kiválóan teljesítő szakembereket – de képes legyen megfelelni a modern emberi és munkaerőpiaci igényeknek is: diákjainkat együttműködő, szakmájukban sikeres, motivált emberekként szeretnénk látni a jövőben!

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Érdi Szakképzési Centrum


Érdi SZC Csonka János Műszaki Technikum

2310 Szigetszentmiklós, Csonka János u. 5.

Telefon: +36 24 524 011

E-mail: iskola@csonkaiskola.hu

OM azonosító: 203036/002


2024Érdi SZC Csonka János Műszaki Technikum